Hayat Vakfı » Şubeler » HSV Bursa Şubesi

HSV Bursa Şubesi

Ekonomik açıdan Türkiye’nin en gelişmiş kentlerinden biri olan Bursa doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de diğer illerimizin arasından öne çıkar. Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde yer alır. Bursa’nın yüzölçümü 10.882 kilometrekare olup rakım 155 metredir. Roma döneminde Prusa olarak bilinen şehir bir dönem Hüdavendigar olarak anılsa da Bursa ismi öne çıkmıştır.

Halen ilimizde iki üniversite bulunmakta olup bu üniversitelerde bir Tıp Fakültesi, bir Diş Hekimliği Fakültesi, iki bölüm bulunan bir Sağlık Bilimleri Fakültesi ve beş bölümü bulunan bir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mevcuttur. İlimizde Eczacılık Fakültesi yoktur.

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Bursa Şubesi 11.Aralık.2016 tarihinde Vakıf Mütevelli Heyeti kararı ile kurulmuştur.