Kumbara

NEDEN KUMBARA?
Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı, 1988’den beri sağlık okullarında okuyan yüksek öğretim öğrencilerine yönelik sürdürdüğü İbni Sina Sağlık Eğitimi Destekleme Programı ve sokakta çalışan/çalıştırılan çocukların aileleriyle birlikte rehabilitasyonu, çocukların okullandırılması ve eğitim başarılarının yükseltilmesi için 1998’den bu yana sürdürdüğü Çocuklar Sokakta Solmasın Projesi çalışmalarına kaynak temin etmek üzere 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. Maddesi gereğince İstanbul Valiliğine müracaat ederek Valilik Makamının 08.12.2017 tarih ve 95697 olurları ile yardım toplama izni almıştır.
Bu izin kapsamında olmak üzere Vakfımız yetkilendirilmiş görevliler eliyle gönüllü olarak kumbara bulundurmak isteyen ev ve işyerlerine kumbara dağıtımı yapmaktadır.

NASIL KUMBARA ALIRIM?
Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı’nca düzenlenen etkinliklerde kumbara dağıtımı yapılmaktadır. Ayrıca kumbara almak için vakıf merkezine gelebilir ya da 0535 496 6190 numaralı telefonu arayarak size ulaştırılmasını isteyebilirsiniz.
Vakıf, bu kampanya kapsamında sorumlulukları gereği aşağıdaki evrakları düzenlemek zorundadır.
Muvafakatname: Evinde veya işyerinde kumbara bulunduracak gönüllünün konuyla ilgili bilgilendirildiğini ve kumbarayı kendi rızası ile kabul ettiğini belirten belgedir. Gönüllünün kişisel bilgileri kayıt altına alınır ve gönüllü tarafından imzalanır.
Teslim Tutanağı: Her kumbaranın üzerinde kumbaranın numarası bulunmaktadır. Gönüllünün o kumbarayı teslim aldığına dair düzenlenen belgedir. Alan gönüllünün ve veren görevlinin kişisel bilgileri ve teslim tarihi kayıt altına alınarak imzalanır.
Tesellüm Tutanağı: Kumbaranın dolması halinde kumbara yetkilendirilmiş görevliler eliyle geri alınırken doldurularak imzalanır.
Yardım Toplama süreçlerinin sürdürülebilirliği, hesap sorulabilirliği ve hesap verilebilirliği için bu kayıtlar bir zorunluluktur.

KUMBARA DOLDU NE YAPMALIYIM?
Kumbara dolduğunda gönüllü kumbaranın üzerinde de yazılı olan 0535 496 6190 numaralı telefonu arayarak veya whatsapp mesajı göndererek veya SMS göndererek durumu görevlilere bildirir. Görevliler dolan kumbarayı alırlar ve yerine yeni kumbara bırakırlar.

KUMBARAYI NASIL İADE EDERİM?
Kumbara iade edilmek istendiğinde kumbaranın üzerinde de yazılı olan 0535 496 6190 numaralı telefonu arayarak veya whatsapp mesajı göndererek veya SMS göndererek görevlilere durum bildirilir. Görevliler gönüllüye ulaşarak kumbarayı iade alırlar.

Kumbara broşürü için tıklayınız

<<Ağustos 2019>>

Ramazan Sevinci Projesi

Sana neyi infak edeceklerini sorarlar. De ki: “Hayır olarak infak edeceğiniz şey, Devamı