Uz Dr Serap Pamak Bulut

1971 yılında Çanakkale doğdu. Ortaöğrenimini İzmir Namık Kemal Lisesi’nde bitirdikten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne devam etti. Zorunlu hizmetini pratisyen hekim olarak Mardin’de tamamladı. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1998’de başladığı Genel Cerrahi ihtisasına dönemin şartları nedeniyle ara vermek zorunda kaldı. 2000 yılından itibaren İstanbul’da özel sektörde iş yeri hekimliği, muayenehane hekimliği, hipnoterapi gibi alanlarda mesleki faaliyetini sürdürdü. Prof Dr Nihat Bengisu ile proktoloji alanında çalıştı. İstanbul Ulaşım AŞ’de işyeri hekimi ve sağlık işleri şefi olarak çalıştı ve bu dönemde İstanbul şehiriçi raylı sistemlerde Sağlık Risk Yönetim Sistemi’nin kurulmasına katkıda bulundu.

USMLE Step I ve II’yi verip ihtisas için ABD’ye gitme hazırlığında iken 2009’da yasalaşan aftan yararlanarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzmanlık eğitimini tamamladı. İhtisas sonrası zorunlu hizmetini Genel Cerrahi Uzmanı olarak Tokat Almus Devlet Hastanesinde yaptıktan sonra 2014’te İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi’ne başhekim yardımcısı olarak atandı. 2015’ten beri Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekim yardımcısıdır.

Konjonktürel kırılmalarla engelli koşuya dönen mesleki serüveninin yanında, hayatı anlamlı kılacak sosyal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetlerini, 2004’ten beri Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı çatısı altında sürdürmektedir. Evlidir.

Dr İlyas Bozkurt

1968 yılında Aksaray’da doğdu. 1987 yılında Aksaray Lisesinden, 1994 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2007 yılında Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Hastane ve Sağlık Kurumları Yöneticiliği Yüksek Lisans Programını tamamladı.

Sağlık Bakanlığında 1994 – 2014 yılları arasında memur olarak Afyonkarahisar, Elazığ ve İstanbul’da Sağlık Ocağı, 112 Acil Ambulans, Acil Servis Hekimliği, Şube Müdürlüğü, Baştabip Yardımcılığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İstanbul İli Kalite Koordinatörlüğü ve İl Sağlık Müdür Yardımcılığı ve 2004 – 2008 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Taksim Metrosunda işyeri hekimliği görevlerinde bulundu. Şubat 2014 tarihinde devlet memurluğundan istifa ederek, Ağustos 2016 tarihine kadar Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesinde Medikal Direktör Yardımcılığı yaptı.

2007 yılında İstanbul Sağlık Müdürlüğü bünyesinde TSE ile birlikte başlatılan Kalite Çalışmalarının başlamasına öncülük etti ve koordinasyonunu sağlad Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Sağlıkta Hizmet Kalite Standartlarının geliştirilmesi çalışmalarına ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Kalite Koordinatörü olarak gerek dokümanların hazırlanması ve gerekse tüm hastanelerin saha değerlendirmeleri çalışmalarına “Ekip Sorumlusu” olarak destek verdi.

Halen Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Yönetim Kurulu ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı İcra Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmekte olup, aynı zamanda Türk Hava Yolları Sağlık Müdürlüğünde İşyeri Hekimi olarak çalışmakta olan Bozkurt evli ve 3 çocuk babasıdır.

Mehmet Kılıç
Ecz Cengiz Dulkadir

1965 yılında Malatya / Sürgü’de doğdu. 1982 yılında Bursa Çınar Lisesi’nden, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 10 sene Malatya’da eczacılık yaptıktan sonra 2001 yılında eczanesini İstanbul’a taşıdı. Halen Bağcılar’da eczacılık yapmaktadır.

Vakfımızın Malatya’da olan ilk şubesinin kuruluşunda görev aldı. Halen Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Evli ve üç kız babasıdır.

Dr Ahmet Özdemir

1961 yılında Konya / Derebucak’ta doğdu. 1980 yılında Konya Anadolu Lisesinden, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Sivas, Afyon ve İstanbul’da çalıştıktan sonra 1993 yılında devlet memuriyetinden ayrılarak özel sağlık sektöründe çalışmalarını sürdürdü.

16. 17. ve 18. dönemde İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeliği ve Sağlık Kuruluşları Komitesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıf Meclisinin ikinci döneminde 2011 yılında Yeni Vakıflar kontenjanından Meclis Üyeliğine seçildi. Aynı Meclisin üçüncü döneminde 2014 yılında yeniden seçilerek devam etmektedir.

Halen Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

Evli, üç çocuk babasıdır. İngilizce bilir.

Diş Hk Saadet Avcı

Bursa Yenişehir ilçesinde doğdu. İlkokulu Yenişehir’de bitirdi.. 1983’te Bursa Anadolu Lisesi ve 1989 da Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu.

Bir süre özel sağlık kuruluşlarında çalıştıktan sonra muayenehanesini açarak 10 yıl sürdürdü. Sosyal çalışmalarda yer almak için muayenesini kapatarak tekrar özel sağlık kuruluşlarında çalışmaya başladı.

Uzun yıllar Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Çocuk Hizmetleri Koordinatörü olarak ‘Çocuklar Sokakta Solmasın Projesi’ne gönül ve emek verdi.

Halen Mihrimahsultan Tıp Merkezi’nde diş hekimi olarak çalışan Avcı evli ve üç çocuk annesidir.

Prof Dr Mahmut Gümüş

1965 yılında Ankara Kalecik’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara ve Bursa’da tamamladı.1989 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Mezuniyet sonrası mecburi hizmet ve askerlik görevinin ardından Dr.Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İç Hastalıkları ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıbbi Onkoloji yan dal uzmanlığı eğitimini tamamladı.

2006 yılında doçent, 2011 yılında profesör ünvanını aldı. Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Çalışmalarını sindirim sitemi kanserleri, kanserin nedenleri ve hekim-hasta ilişkileri üzerine yoğunlaştırmıştır. Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanlığını da sürdüren Mahmut Gümüş evli ve bir çocuk babasıdır.

Ecz Mustafa Nimetoğlu

Şanlıurfa’da doğdu. Eşraftan Balıklıgöl’de medfun Hacı Abdurrahman Buluntu hocanın torunudur. İlk, orta ve lise eğitimlerini aynı yerde tamamladı. İstanbul’da Eczacılık Fakültesini bitirerek Cerrahpaşa’da eczanesini açtı. Uzun yıllara dayalı mesleğini aynı yerde sürdürmektedir.

Bir sivil toplumcu ve vakıf insanı olan Nimetoğlu, insanlarla ve kurumlarla ilişkisini bir adanmışlık içinde sürdürdü.Tıp ve Eczacılık eğitimi gören yüzlerce öğrenci yanında her meslekten her memleketten binlerce öğrenciye barınma imkanı sunan, karşılıksız burs veren, staj olanakları sağlayan vakıf ve derneklerin yanında okul açan, camii restore eden, yurtiçi ve yurtdışında hastaneler kurarak sağlık hizmeti sunan benzerlerinin de kuruluşlarında, yönetim süreçlerinde ve hizmetlerinde hep önde ve etkin oldu. Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı, Yeryüzü Doktorları, Seyyid Nizam Eğitim Vakfı, Hamidiye Eğitim Vakfı, Şanlıurfalılar Derneği, İstanbul Çevre, Kültür ve Tarihi Eserleri Koruma Derneği, İstanbul Eczacılar Birliği bunların önde gelenleri. Ayrıca İstanbul İl Genel Meclisi üyeliği yaptı.

Yaptıklarıyla hep insanı ve insana hizmeti önceleyen, Urfalılığıyla övünç duyan Ecz Mustafa Nimetoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

Dr Adem Doğruyol

1966 yılında Ordu / Merkez’de doğdu. 1984 yılında Ordu Lisesi ve 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yönetici olarak çalıştı. Bu süreçte Hastane Otomasyon Sistemleri üzerine çalışmalar yürüttü. 2003 yılın İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya başladı. 2007 yılında devlet memurluğundan ayrıldı. Özel sağlık kuruluşları üst yöneticilikler yaptı.

Halen özel sağlık ve iletişim sektöründe sağlık bilişimi alanında danışmanlık yapmakta olup evli ve 3 çocuk babasıdır.

<<Eylül 2017>>

Kasım

HSVbuluşma 2017

PROGRAM Sosyal, Kültürel, Spor ve Gezi Etkinlikleri, Otel Aktiviteleri KONAKLAMA Otele Giriş: 03… Devamı...

Sayın Cumhurbaşkanımız Afrika Sağlık Kongremizin Gala Yemeğine Katıldı.

“Biz Afrika’nın Kardeşiyiz” Uluslararası Afrika’da Sağlık Kongresinin gala yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Devamı

Çocuklar Sokakta Solmasın Kurban Bağışı

Bir Kurban, Bin Tebessüm Projemiz kapsamında yer alan ailelerimiz yararına dağıtılmak üzere bu Devamı

Journal of Health and Culture

On behalf of the Beşikçizade Center for Medical Humanities (Beşikçizade Tıp ve İnsani Devamı

Hayat Sağlık dergisinin son sayısı çıktı.

It has been seven years since the first release of our journal Devamı

Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı

Cinsellik; birey kadar toplumu ve kamu otoritelerini ilgilendiren, tıbbî, sosyal, ahlakî, hukukî Devamı