Hayat Vakfı » Etkinlik Takvimi » KİTAPTAN EKRANA 29: Drina Köprüsü

18:00 – 20:00
HSVdüzce Şube Merkezi
Şerefiye Mah Cengiz Topel Sok 15/101, Düzce, Düzce, 81750

Kadim İslam medeniyetini en önemli kutup yıldızlarındandır biridir Bosna. Rahmetli Akif Emre Srebrenitsa için şöyle diyor: “Srebrenitsa Boşnakların Çanakkalesi’dir. Müslüman Boşnaklar var olacaklarsa bunun teminatı olarak kendi Çanakkaleleri’ne sahip çıktıkları kadar var olacaklardır. Biz de onlarla birlikte Srebrenitsa Çanakkalesi’ni içimizde yaşattığımız nispette var olacağız demektir. Bosna’nın Çanakkalesi’nde dikilen her mezar taşı bu toprakların tapusu olacak.”
Bizde Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Düzce Şubesi olarak bu toprakların kutup yıldızlarından birini ve bu toprakların tapusu olacak mezar taşlarına ismi silinmez bir şekilde kaydeden Aliya İzzetbegoviç’i öncesinde okuyup sonrasında ise dualarla anmak ve içimiz de yaşatmak için Bosna’da olmak bu okuma serüvenine başladık. Bu ay okuyacağımız kitap “Drina Köprüsü” serüvenin üçüncü kitabı olacak. Bize serüvende bize yol arkadaşı olmak isteyen dostlarımızı bekleriz.