Kadın Kozası Yürütme Kurulu

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Kadın Kozası’nın amacı, vakfın temel amaçlarına ve bu amaçlar temelinde sürdürülen çalışmalara destek vermenin yanında sağlık, sosyal hizmet ve kadın ile ilgili meseleleri kapsamlı bir yaklaşımla ele almak, bu çerçevede eğitim faaliyetlerinde bulunmak, vakfın kadın üye, mensup ve gönüllüleri arasında etkinlikler yoluyla dayanışım sağlamak, ülkemizde ve dünyada aile, kadın ve çocuk temalı yaklaşımlara vakıf adına oluşum, katılım ve izlem sağlamak, yapılacak sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel çalışmalarla uygulanabilir, sürdürülebilir ve denetlenebilir sağlık ve sosyal hizmet stratejileri, politikaları ve uygulamaları ortaya koymak ve bu tür faaliyetleri desteklemektir.

Dt Sümeyra Boz
Dr Ayşe Kaplan

9 Eylül 1989, Malatya doğumlu olan Ayşe Kaplan, ilköğretimini İstanbul’da tamamladı. 2006 yılında Özel Asır Lisesi’nden mezun olan Kaplan, aynı yıl başörtüsü probleminden dolayı yurt dışına gitti.

2006-2007 yılları arasında Uluslararası Saray Bosna Üniversitesi’nde İngilizce hazırlık okudu. 2007-2008 yılları arasında Macaristan Budapeşte Uluslararası Avicenna Koleji’nde medikal hazırlık okuyan Kaplan, 2008 yılında Macaristan Szeged Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başladı. İntörnlük eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde aldı.

2017 yılında İstanbul Başakşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne atanan Kaplan, aynı dönem Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı’nda da doktoraya başladı. 2018’de Aile Hekimliğine geçiş yaptı. Halen İstanbul Bağcılar 17 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapmaktadır.

İyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Macarca bilmektedir.

Ecz Beyza Başpınar

1989 yılında Konya’da doğdu. 2007 yılında Meram Anadolu Lisesinden mezun oldu. 2012 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni bitirdi. Halen ilk görev yeri olan İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesinde çalışmaktadır.

Dr Betül Macit

1990 yılında İstanbul’da doğdu. 2008 yılında Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun oldu. 2014 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp programından mezun oldu. Üniversite yıllarında gözlemci olarak gittiği Harvard Tıp Fakültesi Boston Children’s Hospital, Damar Anomalileri Merkezinde yazdığı ‘Cerebrofacial venous anomalies, sinus pericranii, ocular abnormalities and developmental delay’ olgu makalesini ilk isim olarak uluslararası dergide yayınlanma imkanı buldu. Aynı klinikte yaptığı çalışmaları İngiltere/Bournemouth’da Tıp Öğrenci Birliğinde (UKMSA) sundu. 2011 yılında Texas Universitesi MD Anderson Cancer Center Göğüs Hastalıkları Hücre ve Moleküler Biyoloji Araştırma Laboratuvarında 2 ay süreyle öğrenci araştırmacı olarak çalıştı. 2012 Yılında Hospital for Special Surgery Romatoloji departmanında,New York Presbyterian Hospital,Morgan Stanley Hastanelerinde stajer öğrenci olarak bulundu. Üniversite mezuniyetinden sonra sivil toplum çalışmalarına yöneldi. 2016 yılında Türkiye Delegesi olarak ABD’de Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonuna katıldı. Şu anda Haydapaşa Numune Hastanesi’nde Deri ve Zührevi Hastalıklar ihtisası yapmaktadır.

Uzm Dr Şehide Baz

1986 yılında Gaziantep Islahiye’de doğdu. 2004 yılında Islahiye Opet Anadolu Lisesinden mezun oldu. 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpasa Tıp Fakültesi’ne başladı. 2011 yılında mezun olduktan sonra İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Tıbbi Biyokimya ölümünde ihtisasa başladı.

Öğrencilik yıllarında Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı’nın öğrenci çalışmalarında aktif rol alan Baz evli ve iki çocuk annesidir.

Uzm Dr Nur Yalçınkaya

1985 doğumlu olup ilk ve orta öğrenimini memleketi olan Isparta’da tamamlamıştır. 2010 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce bölümünden mezun olduktan sonra 2010-2011 yılları arasında Isparta Aksu Toplum Sağlığı Merkezinde sorumlu hekim olarak çalışmıştır. 2018 yılı Şubat ayında İstanbul Adli Tıp Kurumunda uzmanlık eğitimini tamamlamış, aynı kurumda uzman hekim olarak görevini yürütmektedir.

Evli ve bir çocuk annesi olan Yalçınkaya, 2017 yılından bu yana Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Kadın Kozası Yürütme Kurulu üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Esen Saz Çalım

1983 yılında Bitlis Ahlat’ta doğdu. 1994’te orta öğrenimine başladığı Manisa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde lise öğrenimine devam etti. 28 Şubat kararlarının etkili olduğu günlerde başörtüsüyle okula girdiği gerekçesiyle okul birincisi olduğu İmam Hatip Lisesi’nde uyarı, kınama, kısa süreli uzaklaştırma ve lise birinci sınıfın sonunda tasdikname ile okuldan uzaklaştırma cezaları aldı.

Liseyi dışarıdan bitirmek üzere Açık Öğretim Lisesi’ne başvurdu. Meslek lisesi çıkışlı olduğu için zorunlu olarak Açık Öğretim Ticaret Meslek Lisesi’ne kayıt oldu. Ticaret Meslek Lisesi’nde alması gereken mesleki derslere okul idaresi tarafından başörtülü olduğu gerekçesiyle alınmadı. Bu sırada Açıköğretim Meslek Lisesi’nden Açık Öğretim Lisesi düz lise programına geçebilmek için İdari Mahkemeye başvurdu. Mahkeme aleyhte sonuçlandı ve Danıştay’a kararı temyiz için başvurdu. Henüz mahkeme sonuçlanmadan çıkan idari bir kararla 2002 kayıt döneminde Açık Öğretim Lisesi düz lise programına geçiş yaptı. 1998 yılında başlayan zorlu lise süreci sonrası 2003 yılında Açık Öğretim Lisesi’nden okul birinciliği ile mezun oldu. O dönemde başörtüsü probleminin olmadığı tek üniversite olan Boğaziçi Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne başladı. 2008 yılında mezun oldu.

2010 yılından itibaren bir süre İngilizce öğretmenliği yaptı. 2013 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde pedagojik formasyon eğitimini tamamladı.

Evli ve iki çocuk annesidir.

Dr Zeynep Erva Güllüoğlu Torun
Uzm Dr Fatma Bayrak Erdem

1986 yılında İstanbul’da doğdu.  İlk ve orta öğrenimini  Balıkesir’de tamamladı.  Tıp eğitimini 2004-2010 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp fakültesinde tamamladı.  Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 3 ay  pratisyen hekim olarak çalıştı. 2011-2016 yılları arasında  Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji alanında ihtisasını tamamladı.

Üniversite öğrenciliği sırasında Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı  öğrenci çalışmalarında aktif rol aldı.  Mezuniyet sonrası 2011-2013 yılları arasında öğrenci kozası başkanlığı, 2015 yılında da kadın kozası başkanlığı görevini yürüttü.

Halen Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji  uzmanı olarak görev yapmaktadır. İngilizce bilen Erdem evli ve iki çocuk annesidir.

Hemşire Nesibe Şimşekoğlu

1985 yılında Artvin Yusufeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini sırasıyla Almanya, Rize ve Yalova’da tamamladı. 2008 Yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hemşirelik bölümünden mezun oldu. Mezuniyet sonrası çeşitli özel ve kamu hastanelerinde hemşirelik mesleğini icra etti. 2013 Yılında Düzce Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Özel Düzce Sağlık Meslek Lisesi’nde Meslek Dersi Öğretmeni olarak görev yaptı. 2017 yılı itibariyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hemşirelik Bilimleri Anabilim Dalı’nda Doktora eğitimine başlayan Şimşekoğlu, halen aynı kurumda Öğretim Görevlisi olarak görevine devam etmektedir.

Dr Öğr Üyesi  Rümeysa Yeni Elbay
Dr Öğr Üyesi Rümeysa Yeni Elbay

1983 yılında İstanbul’da doğdu. Orta ve lise öğrenimini Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde dereceyle tamamladıktan sonra aynı yıl Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı ve eğitimine başarı bursuyla devam etti. 2007 yılında Tıp Fakültesini üçüncülükle bitirerek Yüksek Onur Ödülü’ne layık görüldü. Psikiyatri ihtisasını İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladı.

Kadına yönelik şiddet, alkol-madde bağımlılığı, ergen sağlığı, intihar, gönüllü sağlık hizmetleri gibi birçok toplumsal konuda akademik ve sosyal çalışmalarda bulundu. Çeşitli bilimsel dergilerde makaleleri yayınlandı.

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı, Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği, Yeryüzü Doktorları, Kadın ve Demokrasi Derneği, Meridyen Derneği ve Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin çeşitli projelerinde görev aldı.

Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde psikiyatri uzmanı olarak görev yapmaktadır. İngilizce bilen Elbay evli ve iki çocuk annesidir.

Uz Dr Zeyneb İrem Yüksel Salduz
1982 yılında Kocaeli’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kocaeli’de tamamladı. 2005 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

Mezuniyet sonrası Bezmialem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesin’de Aile Hekimliği ihtisasını tamamladı. Mecburi hizmet sonrası Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesin’de göreve başladı. ABD/Rochester/Minnesota/Mayo Clinic Transfüzyon Tıbbı bölümünde gözlemci hekim olarak eğitim aldı.

Halen Bezmialem Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesin’de Aile Hekimliği Uzmanı, Transfüzyon Tıbbı Hekimi, Medikososyal hekimi olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.

<<Ekim 2018>>

Eylül

HayatCuması

Vakfımızın kuruluşundan beri sürdürdüğü ve artık her yönüyle gelenekselleşen HayatCuması Etkinlikleri ve Akşam… Devamı...

İkindi Çayları

15 Ekim 2018 Pazartesi Eczacılık Fakülteleri Medipol Üniversitesi 16 Ekim 2018 Salı İstanbul… Devamı...

HayatCuması

Coğrafyalarımız atölyesi başlıyor

Müslüman, Müslüman kardeşinden bihaber kendi halinde yaşayamaz; yaşamamalı. Özellikle günümüzde İslam coğrafyalarını, haklarında… Devamı...

Hayat Sizinle Güzel! HSVeczacı Hanım Kozası Tanıtım Programı

Eczacı Hanım Kozası tanıtım programında siz kıymetli eczacılarımızı aramızda görmekten onur duyarız. Devamı...

Hayat Vakfı Şanlıurfa Şubesi burs başvuruları başladı.

Bildiğimizi yapmak için 30 yıl önce yola çıktık ve 30 yıldır da Devamı

Bildiğimizi Yapıyoruz!

Bildiğimizi yapmak için 30 yıl önce yola çıktık ve 30 yıldır Devamı

5. Uluslararası “Health, Culture and the Human Body” Sempozyumu