Hayat Vakfı » Şubeler » HSV Kütahya Şubesi

HSV Kütahya Şubesi

Zengin tarihi ve kültürel birikiminin yanı sıra termal kaynakları, doğal güzellikleri ve çinileriyle görülmeye değer illerimizden biri olan Kütahya, Ege Bölgesi’nde yer almaktadır. İç Batı Anadolu Bölümü’nde bulunan Kütahya’nın yüzölçümü 12.043 kilometrekare olup rakım 970 metredir. Kentin Yunanca adı Kotyaion, Roma dönemindeki adı ise Cotyaeum’dur.

Halen ilimizde iki devlet üniversitesi bulunmakta olup bu üniversitelerden Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde bir Tıp Fakültesi, bir Diş Hekimliği Fakültesi ve bir Eczacılık Fakültesi, yedi bölümü olan bir Sağlık Bilimleri Fakültesi ve toplamda 12 bölümü olan üç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mevcuttur.

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Kütahya Şubesi 15.Aralık.2015 tarihinde Vakıf Mütevelli Heyeti kararı ile kurulmuştur. Şube merkezi tarihi Arnavut Şaban Ağa Konağı’nda faaliyetini sürdürmektedir.