Hayat Vakfı » Şubeler » HSV Kayseri Şubesi

HSV Kayseri Şubesi

Türkiye’nin Orta Kızılırmak Bölümünde, Erciyes Dağı’nın eteklerinde bulunan bir ili olup dünyanın en eski şehirlerinden biri olarak bilinmektedir. Klasik çağlarda Kapadokya adı verilen bölgededir. Kızılırmak’ın güneyinde bulunan bu bölge, Tuz Gölü’nden Fırat Nehri’ ne kadar uzanır. İpek Yolu buradan geçer. Bölge, pek çok uygarlığın beşiği olmuştur. Şehrin adı Latince Caesarea, Yunanca Kaysaria iken Arapça biçiminden Türkçeleştirilmiştir. Halen büyük ölçeklikli ticaret ve sanayi merkezidir. Yüzölçümü 16.969 kilometrekare olup rakım 1.054 metredir.

Halen ilimizde dört üniversite bulunmakta olup bu üniversitelerde bir Tıp Fakültesi, iki Diş Hekimliği Fakültesi, bir Eczacılık Fakültesi, toplamda beş bölümü olan iki Sağlık Bilimleri Fakültesi ve toplamda 12 bölümü olan iki Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mevcuttur.

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Kayseri Şubesi 19.Şubat.2019 tarihinde Vakıf Mütevelli Heyeti kararı ile kurulmuştur.