Hayat Vakfı » Projeler » Gençlik ve Sağlık Çalıştayı

Gençlik ve Sağlık Çalıştayı

Salgın Sonrası Türkiye’de Gençlik ve Sağlık Çalıştayı Projesi

Projenin amacı ülkemizdeki sağlık sisteminin doğrudan ya da dolaylı mensubu sayılacak gençlere halk sağlığı bakış açısını kazandırmak ve bu alanda bir duyarlılık oluşturmak ve gelecekte sağlık hizmetlerinin herhangi bir kademesinde mesleklerini icra edecek olan gençlerin, sağlığa dönük bütüncül bir bakış açısına sahip olmalarına katkı sağlamaktır.

Projeye katılım sağlayan gençler Türkiye’nin yedi bölgesinden seçilmiştir. Projeye 266 genç başvuru yapmış, aralarından 75 genç seçilmiştir. Projenin ana faaliyeti olan çalıştaya 60 genç katılım sağlamıştır.

Projenin bilimsel verilere dayalı olarak gerçekleşmesi ve desteklenmesi için güncel bir saha çalışması yapılmıştır. Bu saha araştırmasından elde edilen veriler ışığında ana faaliyet ve proje sonuç etkinliği gerçekleştirilmiştir. Projenin ana faaliyeti olarak gençlerin bakış açısıyla konuyu değerlendirmek ve politika üretmek amacıyla yedi gün süreyle Bursa’da Gürsu Belediyesinin Adrenalin Parkında 17-24.Haziran.2022 tarihleri arasında çalıştay düzenlemiştir.

Ayrıca kamp alanı içinde ve dışında süren program süresince; katılımcı gençlerin sosyal ve sportif becerilerini geliştirmek, kültürel donanımını artırmak amaçlı çeşitli faaliyetler organize edilmiştir. Doğa yürüyüşü, voleybol ve basketbol turnuvaları, su sporları, kokulu taş yapım atölyesi etkinliği, kamp ateşi etkinliği, Bursa şehir gezisi, Cumalıkızık şehir gezisi ve Bursa müze gezisi gerçekleştirilmiştir. Program sonunda katılımcılara YouthPass Sertifikası verilmiştir. Proje sonrasında projede elde edilen sonuçlar karar alıcılarla paylaşılmak üzere bir proje kapanış etkinliği düzenlenmiştir. Projenin yaygın etkisini artırmak amacıyla bir video oluşturulmuştur. Videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Proje on ay sürmüştür. Proje Kapanmıştır.