Hayat Vakfı » Projeler » Nesillerin Hayat Buluşması-1

Nesillerin Hayat Buluşması-1

Nesillerin Hayat Buluşması Projesi-1

Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli yürütülen proje kapsamında elli gençe sosyal girişimcilik ve dezavantajlı gruplarla çalışma alanlarında eğitimler verilmiştir. Eğitim alan gençler, İstanbul Hayat Çocuk Merkezi’ndeki çocuklarla üretim-tasarım odaklı düşünme becerisi geliştirecek etkinlikler yapmıştır.

Projenin Türkiye’deki eğitim ve uygulamalarına etkin katılım sağlayan altı genç seçilerek Uganda’ya gitmiş ve Vakfımız tarafından inşası ve işletmesine katkı sağlanan Uganda Midway Yetimhanesi’ndeki çocuklara yedi gün üretim ve tasarım odaklı düşünme becerisi kazandırmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapılmıştır.

Projenin Çıktıları aşağıdaki gibidir:

• Katılımcı gönüllülere yedi başlıkta ondört eğitim verilmiştir. (Proje Tanıtımı ve Gönüllülük Eğitimi; Dezavantajlı Gruplarla Çalışma Eğitimi; Stres Yönetimi Eğitimi; Travma ve Afetlerde Psikososyal Destek Çalışmaları Eğitimi; Sanat Aktiviteleri ve Oyunların Çocuklar Üzerinde Etkisi – Uygulamalı Psikososyal Etkinlikler Eğitimi; Sosyal Girişimcilik Eğitimi)
  • Katılımcı gönüllülerden altı genç ve proje koordinatörü Uganda’ya giderek farklı kültürler ve insanlarla tanışmış ve iyilik çalışmasında gönüllü olma deneyimi kazanmıştır.
  • İstanbul Hayat Çocuk Merkezi’nde bulunan çocukların annelerine yönelik seminerler düzenlenmiştir. Aynı zamanda annelere okuma yazma kursu verilmiştir.
  • İstanbul Hayat Çocuk Merkezi’nde bulunan çocuklar ve anneleriyle birlikte piknik organize edilerek sosyal etkileşim sağlanmıştır.
  • Uganda Midway Yetimhanesi’ndeki çocuklarla şenlik ve iftar düzenlenmiştir.
  • Uganda dönüşü Vakfımızın yükseköğretim kız öğrenci yurdu konukları ve çevrimiçi yayın katılımcılarıyla tecrübe paylaşımı yapılmıştır.
  • Uganda Midway Yetimhanesi ve İstanbul Hayat Çocuk Merkezi’nde Üretim-Tasarım-Oyun Atölyesi kurulmuş ve gerekli oyuncak ve malzeme alımı yapılmıştır.
  • İstanbul Hayat Çocuk Merkezi kapsamındaki paydaş aileler yeniden sosyal incelemeye alınmış ve tamamlama yardımları için yönlendirilmişlerdir.

Proje süresi bir yıldır. Proje kapanmıştır.