Hayat Vakfı » Projeler » Küresel Sağlıkta İnovasyon ve Girişimcilik Projesi

Küresel Sağlıkta İnovasyon ve Girişimcilik Projesi

AB Erasmus+ projeleri kapsamında ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı liderliğinde İstanbul Ticaret Odası Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı ortaklığında yürütülen TR01-KA154-YOU-000103292 projesinin amacı; hayatımızı kolaylaştıran teknolojinin sağlık alanında kullanılmasını yaygınlaştırmak adına, sağlık , yazılım ve mühendislik alanında ilerleyen kişileri bir proje altında bir araya getirerek multidisipliner çalışma kültürü ve ortak dil oluşturulmak, multidisipliner çalışma becerisi kazandırmak ve ürüne dönüşebilecek fikirleri açığa çıkarmaktır.

18-30 yaş aralığında gençlerin kabul edileceği proje, sağlık bilimi, yazılım, biyomedikal, biyoteknoloji, mühendislik vb. alanda öğrenim gören veya bu alana ilgi duyan gençleri bir araya getirecektir. Proje kapsamında aşağıdaki faaliyetler yapılacaktır.

1- Eğitimler: 14 adet çevirimiçi eğitim düzenlenecektir.
2- Tecrübe paylaşımı: Sağlık alanında inovatif ilham verici tecrübe paylaşımları dinlemek amacıyla söyleşiler yapılacaktır.
3- Atölye çalışması: Hedef grup gençlerin bir araya gelerek grup çalışmasıyla iş, çözüm, girişim fikri geliştirmeleri adına 5 gün süreyle atölye etkinliği düzenlenecektir. Gençlerin aktif vatandaşlık liderlik, , girişimcilik ve sosyal girişimcilik yönüyle de sürece bakmaları sağlanacak yönlendirmeler yapılacaktır. Tıbbi mobil uygulamalar, sağlıkta teknoloji, robotik, teletıp, biyolojik korsanlık, sanal gerçeklik- yapay zeka, sanal sağlık yardımı, IoT erişilebilirliği (nesnelerin interneti), girişimci ve yenilik odaklı çalışmalara gençlerinde kafa yormalarını sağlanacaktır.
4- Avrupa Birliği fırsatları, sertifika: Eurodesk tanıtımı yapılacaktır. Youhtpass ilkeleri eğitimi ve sertifika verilecektir. Europass CV Hazırlama eğitimi verilecektir.
5- İstanbul Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi ve Kocaeli Teknoloji Transfer Ofisi ziyareti gerçekleştirilecektir. Bu etkinlik Mart ayında sadece İstanbul sınırları içerisinde ikamet eden katılımcılarla yapılacaktır.

Proje İçeriği ve Takvimi
Küresel Sağlıkta İnovasyon ve Girişimcilik Projesi
ile Türkiye’nin yedi farklı bölgesinde yaşayan yazılım, mühendislik ve sağlık bilimleri alanında öğrenim gören veya bu alanlarda proje ve fikri olan gençleri online eğitimler sonrası proje ve girişim fikri geliştirme pratiği yapmak üzere bir araya getirerek, birbirleri arasında iletişim ve etkileşim kurdurmayı planlıyoruz.
Proje online eğitimler, ana faaliyet ve kapanış etkinliği olmak üzere dört aşamadan oluşmaktadır. Ana faaliyet programı 11-16 Şubat arasında Balıkesir‘de gerçekleşecektir. Program süresince; katılımcı gençlerin sosyal ve sportif becerilerini geliştireceği, kültürel donanımını artıracağı çeşitli faaliyetler organize edilecektir.

Bu etkinliklerin bazıları şöyledir;

Şeytan Sofrası ziyareti
Ayvalık gezisi
Voleyboll ve basketboll turnuvaları
Çeşitli grup oyunları

Program sonunda katılımcılara YouthPass sertifikası verilecektir.

Online Eğitim Başlıkları: ( 22.01.2024 – 05.02.2024)
A) Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Girişimcilik Eğitim Programı
1) Girişimcilik ve İş Modeli Geliştirme Eğitimi, Girişimciler İçin Marka Stratejisi Eğitimi (3 saat)
2) Hangi Tür Şirketi Kurmalıyım? Stratejik Planlama ve Satış Eğitimi (3 saat)
3) Startuplar İçin Hukuk Eğitimi, Yatırım Alma Stratejisi ve Sunum Girişimciler İçin Finans Eğitimi (3 saat)
4)Şirket Kuruluşlarında Vergi ve SGK Avantajları Patent ve Tasarım Eğitimi, Web Sitesi Oluşturma Eğitimi (3 saat)

B) Dijital Beceriler Geliştirme Eğitimi
1- Dijital Araçlar Kullanımı (2 saat)
2- Dijital Güvenlik (2 saat)
3- Programlama Dili, Mantıksal Düşünme ve Algoritma (2 saat)

C) Sağlık İnovasyon Eğitimi
1- Sağlık Hizmetleri Sunumunda İnovasyon ( 50 dakika)
2- Sağlıkta Veri Güvenliği (50 dakika)
3- Sağlıkta Etik Yaklaşımlar ve Uygulamaları ( 50 dakika)
4- Halk Sağlığında Yapay Zeka Kullanımı (50 dakika)
5- Sağlıkta Akıllı Karar Destek Mekanizmaları (50 dakika)

Atölye Etkinlikleri (11.02.2024- 16.02.2024 Balıkesir – 5 Gece 6 Gün)
Program Balıkesir’de gerçekleştirilecektir. 3 öğün açık büfe yemek, iki kişilik odalarda konaklama şeklinde gerçekleşecektir. Ana faaliyet programı başlangıcı 11.02.2024 Pazar günüdür. 11.02.2024 Pazar günü 13.00-14.00 arası öğle yemeği mevcuttur. Program açılısı ise 15.30 da yapılacaktır.

Aşağıdaki konu başlıkları ile interaktif yaygın öğrenme yöntemiyle grup çalışamaları yapılacak uygulanacaktır. Proje sonunda elde edilen çözüm önerileri ve çıktılar bildiri haline getirilecektir. Projenin İstanbul’da düzenlenecek kapanış etkinliğinde bu bildiri yasal otoritelerle paylaşılacaktır.

Program Akışı:

Gün: Otele yerleşme, program açılışı, tanışma oyunu.
Gün: Sağlık teknolojileri ve iklim dostu sağlık sektörü- Yapay Zeka ile Dönüşen Sağlık Ekosistemi Swot analizi-Çözüm önerileri
Gün: Sağlık alanında yapay zeka kullanımlı proje fikri geliştirme, Yeşil sağlık sektöründe inovatif çözümler ve tasarımlar
Gün: Sağlık sektöründe girişim fikirleri için iş planı oluşturma ve asansör sunumları- değerlendirme
Gün: Çözüm önerileri sunumları, Eurodesk tanıtımı, Europass CV hazırlama eğitimi, Sertifika töreni, Gezi
Gün: Otelden ayrılışlar
Bu konu başlıkları ile interaktif yaygın öğrenme yöntemiyle grup çalışamaları yapılacak, proje sonunda bildiri oluşturulacak ve bu bildiri yasal otoritelerle paylaşılacaktır. Proje kapanış etkinliği ile projenin yaygın etkisini artıracaktır.

*Kontenjan ve Seçim Kriterleri
Projemizde kontenjan sınırı bulunmaktadır. Proje online eğitimlerine 50 kişi kabul edilecektir. Balıkesir Hattuşa Otel’de gerçekleştirilecek yüz yüze atölye etkinliklerine online eğitimlere interaktif şekilde en az %70 oranında katılım sağlayan 40 kişi dahil edilecektir. Kontenjan 20 sağlık bilimi öğrencisi, 20 yazılım veya mühendislik alanında eğitim almış kişiler için ayrılmıştır. Projede katılımcıların cinsiyet sayı eşitliği olması gerekmektedir. Doğu ve güney doğu bölgesinden katılımcılara öncelik verilecektir.

** Yol Ödemeleri Hakkında
Projenin ana faaliyeti Balıkesir Otel’de yapılacaktır. Güre otobüs terminali veya Edremit Havalimanından ulaşım mümkündür. Ana faaliyet atölye çalışması sonrası yol ücretleri ödenecektir. Program takvimine tam katılım sağlayan gençlerin otobüs veya uçak biletlerinin biniş kartları ve faturaları (otobüs biletininde faturası istenmektedir) tarafımıza e-mail yoluyla gönderdikleri vakit, yol ücretleri bir hafta içinde banka hesaplarına yatırılacaktır. 600 km sonrası için uçak bileti ödemeleri yapılacaktır. Katılımcıların gidiş dönüş rotası aynı olması gerekmektedir. İstisnai durumların değerlendirmesi için mail göndermeniz gerekmektedir.

Başvuru kabulu son tarih: 19.01.2024 Cuma saat 17.00’dır. Projenin tüm faaliyetleri tamamen ücretsizdir.
Sorularınız için [email protected] üzerinden bizle iletişime geçebilirsiniz.

KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

PROGRAM İÇİN TIKLAYINIZ